"Finansiering og investering - kort og godt" har i prinsippet samme oppbygning og benytter de samme symboler som amerikanske lærebøker i finans. Den er egnet for alle studenter som tar finanskurs innenfor bachelorstudiet, og vil også være meget nyttig som repetisjonshefte i forbindelse med eksamensforberedelser.

Boken presenterer på en lett forståelig måte blant annet grunnleggende renteregning, nåverdiberegninger, investeringsanalyser, porteføljeteori, kapitalverdimodellen, markedseffisiens, kapitalstruktur, utbyttepolitikk, obligasjoner, leasing, andre lån, og risikostyring (hedging) med forwardkontrakter, opsjoner, swapper, og valuta. Den gir også innføring i viktige Excel-funksjoner under flere av disse temaene.

Blant flere vedlegg i boken finnes det en fyldig norsk og engelsk ordliste, som også forklarer en rekke sentrale finansbegrep.

"Finansiering og investering - kort og godt" inneholder også mange oppgaver med fullstendige løsninger. Excel-løsninger er lagt ut nederst på denne nettsiden.

Utgivelsesår 2007
Salgsdato 13.04.2007