Kommer for salg

• Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215025193
  • Utgivelsesdato: 28.02.2020
«Oversikt over EØS-retten» gir en innføring i EØS-retten og i hvordan denne virker sammen med EU-rett og norsk rett.
Forfatterne behandler det institusjonelle systemet i EØS, reglene om fri bevegelighet for varer, tjenester, personer og kapital samt reglene om konkurranse mellom foretak og reglene om statsstøtte. EØS-reglene om offentlig innkjøp er et konkret utslag av reglene om fri bevegelighet, statsstøtte og konkurranse. De er godt egnet til å vise EØS-rettens betydning i én spesiell kontekst og behandles derfor særskilt. Reglene om håndhevelsen av EØS-retten, både i EØS-organer og i det norske rettssystemet, behandles i bokens siste del.
Boken er en vesentlig omarbeidet videreføring av Sejersted mfl.s «EØS-rett» (3. utg.), som har fungert som et standardverk for både praktiserende jurister og jusstudenter. «Oversikt over EØS-retten» er ment å overta denne stillingen.

Finn Arnesen

Finn Arnesen (1962) er professor og leder for Senter for europarett ved Universitetet i Oslo. Arnesens forskningsområder er europarett, EØS-rett og petroleumsrett. Han ble Dr. juris i 1996 ved Universitetet i Oslo.

(Foto: Universitetet i Oslo)

Ole-Andreas Rognstad

Ole-Andreas Rognstad er professor i rettsvitenskap ved Institutt for privatrett, Universitetet i Oslo. Han er også leder av Vederlagsnemnda. Rognstad har tidligere utgitt boken Spredning av verkseksemplar (1999), er medforfatter av boken EØS-rett (3. utgave 2011), og har gitt ut boken Property Aspects of Intellectual Property (2018).

Olav Kolstad

Olav Kolstad er partner i Advokatfirmaet Schjødt AS, der han arbeider innenfor sine spesialfelter konkurranserett, EU/EØS-rett og olje og gass. Kolstad er cand. Jur fra Universitetet i Oslo, der han i 1999 også tok en doktorgrad i konkurranserett. Han var professor ved Universitetet i Oslo frem til oktober 2011. Han har tidligere erfaring fra Norsk Hydros juridiske kontor i perioden 1998-2001 og som partner i Advokatfirmaet Kvale fra 2009-2012.

Simen Hammersvik

Simen Hammersvik er advokat i Advokatfirmaet Schjødt. Hammersvik tok master i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo i 2014. Under studiet jobbet han som vitenskapelig assistent ved Senter for Europarett. Her skrev han en avhandling om misligheter som avvisningsgrunn ved offentlige anskaffelser.