Velg format

På lager
kr 419

Sakkyndighetsarbeid

Innføring for psykologer og psykiatere
Sakkyndighetsarbeid som blir utført av psykologer og psykiatere, representerer viktige premisser for rettslige avgjørelser. Rollen som sakkyndig skiller seg dermed vesentlig fra klinisk arbeid på flere områder.

Enten den sakkyndige utreder saker for barnevernstjenesten, forsikringsselskaper eller for retten, er hensikten med sakkyndighetsarbeid å finne fakta som kan bidra til å belyse saken.

Som en innføring er denne boken aktuell både for studenter på ulike utdanninger og for psykologer og psykiatere som påtar seg sakkyndighetsarbeid, eller som vurderer å påta seg slike oppdrag. Boken er også relevant for aktører som kjøper sakkyndighetsarbeid, for eksempel barnevernet, advokater og dommere.

Informasjon om boka

  • Sider: 240
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215058085
  • Utgivelsesdato: 18.03.2022
  • Bokgruppe: 213

Annika Melinder

Annika Melinder er psykologspesialist og professor i psykologi ved Universitetet i Oslo. Hun har arbeidet som sakkyndig siden begynnelsen av 1990-årene, vært medlem av den rettsmedisinske kommisjon i to perioder, leder fagutvalget for rettspsykologi og sakkyndighet (FURS) i norsk psykologforening og forsker på sakkyndighet og metodebruk i rettspleien.
Mer informasjon om forfatteren