Velg format

På lager
kr 419

Statsrett kort forklart

3. utgave
Hvordan vedtas lover? Hvilken myndighet har Kongen? Når kan en statsråd stilles for Riksrett? Kan Høyesterett overprøve Stortinget? Kan myndighetene sensurere avisreportasjer og fjernsynsprogrammer?

Boken gir en oversikt over sentrale emner i norsk statsrett. Forfatteren gir en innføring i de tre statsmaktenes kompetanse og presenterer hovedlinjene i Grunnlovens rettighetsvern. Boken vil være til nytte og glede for alle som ønsker en oversiktlig innføring i dette faget, enten de er studenter, politikere eller bare nysgjerrige på reglene som styrer kompetansen til våre tre statsmakter.

Siden 1. utgave av boken kom ut i 2013, har en rekke grunnlovsendringer trådt i kraft. Denne reviderte 3. utgaven gir en grundig og oppdatert versjon av temaet.

Informasjon om boka

  • Sider: 216
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215038483
  • Utgivelsesdato: 05.10.2020
  • Bokgruppe: 211

Benedikte Moltumyr Høgberg

Benedikte Moltumyr Høgberg er professor ved Institutt for offentlig rett ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo. Hun har doktorgrad i statsrett og har lang undervisningserfaring i faget. Hun har tidligere jobbet som advokatfullmektig, dommerfullmektig, i Justisdepartementets lovavdeling og ved Stortinget. Hun har bred erfaring fra offentlig utredningsarbeid og er en kjent stemme fra offentlige debatter.
Mer informasjon om forfatteren