Velg format

På lager
kr 289

Storyline på mellomtrinnet

En utforskende og deltakende tilnærming til læring
Elever og lærere lager en fortelling sammen, og denne fortellingen danner rammen og konteksten for at elevene får eierskap til og medvirkning i eget læringsforløp. Storyline er elevsentrert og tar i bruk aktive og utforskende metoder, og inviterer til tverrfaglige og temabaserte undervisningsforløp hvor både de estetiske og de kognitive læreprosessene står sentralt. Gjennom storyline kan elevene skape egne historier, som for eksempel å utvikle et fiktivt samfunn, utforske historiske konflikter, eller løse dagsaktuelle miljøutfordringer, noe som gir læringen en praktisk og meningsfull dimensjon.

Denne boken legger særlig vekt på det tverrfaglige temaet demokrati og medborgerskap, slik det er formulert i skolens læreplan. Målet er å gi elevene innsikt i hvordan demokrati henger sammen med grunnleggende menneskerettigheter, som ytringsfrihet og stemmerett, samt frihet til å organisere seg.

Gjennom storyline utvikler elevene kompetanser innen kommunikasjon, samarbeid og kreativ problemløsning - ferdigheter som er avgjørende for å møte framtidens arbeidsliv- og samfunnsutfordringer. Forfatterne presenterer utvalgte bidrag fra praksisfeltet og lærerutdanningene, og har som mål å belyse sentrale aspekter ved storyline som innovativ undervisningsform i dagens skole.

Boken retter seg først og fremst mot grunnskolelærerstudenter og PPU-studenter, men også til lærere, lærerutdannere, skoleledere, skoleeiere, samt forskere og andre yrkesgrupper i skole og utdanning som er interessert i å vite mer om storyline som tverrfaglig metode brukt på mellomtrinnet.

Informasjon om boka

  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215061238
  • Utgivelsesdato: 26.12.2024
  • Bokgruppe: 893

Ragnhild L. Næsje

Ragnhild Næsje er høgskolelektor i norskdidaktikk ved Fakultet for Lærerutdanninger og Språk ved Høgskolen i Østfold. Interesseområdene hennes er barne- og ungdomslitteratur, litteraturdidaktikk, begynneropplæring, lesing, leseforståelse, lesedidaktikk og storyline. Næsje har erfaring fra barneskolen og videregående skole og har siden 2016 arbeidet på grunnskolelærerutdanningen.
Mer informasjon om forfatteren

Margaretha Häggström

Margaretha Häggström, filosofie doktor i pedagogiskt arbete och universitetslektor i ämnesdidaktik med inriktning mot Bild och Svenska. Arbetar vid Göteborgs universitet med lärarutbildningarna i alla åldrar. Undervisningsintressen rör estetik som didaktiskt verktyg, delaktighet, kommunikation och inkluderande arbetssätt, samt multimodalitet. Forskningsintressen rör estetiska naturupplevelser, utomhuspedagogik och transformativt lärande. Har lång erfarenhet av att arbeta med storyline.
Mer informasjon om forfatteren

Kristine Høeg Karlsen

Kristine Høeg Karlsen er utdannet allmennlærer og har en ph.d. i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. I dag er hun ansatt som professor i pedagogikk ved Fakultet for lærerutdanninger og språk, Høgskolen i Østfold. Hun er prosjektleder for det NFR-finansierte FoU-prosjektet pARTiciPED og har siden 2015 ledet prosjektet «Storyline - en tverrfaglig og studentaktiv metode i lærerutdanningen». I tillegg har Karlsen hatt en II-stilling ved OsloMet fra 2021 hvor hun underviser i Master i begynneropplæring. Forskningsinteressene hennes inkluderer storyline, dansedidaktikk, vurdering og veiledning. Karlsen har publisert artikler og kapitler i bøker både nasjonalt og internasjonalt, med hovedfokus på storyline, samt redigert flere antologier.
Mer informasjon om forfatteren

Gitte Cecilie Motzfeldt

Gitte Cecilie Motzfeldt er førstelektor i samfunnsfag ved Fakultet for lærerutdanning og språk, Høyskolen i Østfold. Hennes forskningsfelt er geografididaktikk og bærekraftig utvikling, og hun underviser i geografiske emner og samfunnsfagdidaktikk. Hun er spesielt opptatt av arbeid med utforskende didaktikk- og læringsarenaer som storyline, Tren tanken, og digitale spill i undervisningen.
Mer informasjon om forfatteren

Stein A. Berggren

Stein Arnold Berggren er høgskolelektor i matematikkdidaktikk ved Fakultet for Lærerutdanninger og Språk ved Høgskolen i Østfold. Han har lang erfaring fra videregående skole, og har siden 2013 vært ansatt ved HiØ, i hovedsak på grunnskolelærerutdanningen 1-7. Forskningsinteressene hans er tverrfaglighet, storyline og overganger i skolen. Berggren har skrevet lærebok i begynneropplæring i matematikk.
Mer informasjon om forfatteren