Velg format

På lager
kr 449

Hvordan krenkede barn blir syke voksne

3. utgave

Informasjon om boka

  • Sider: 248
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215025063
  • Utgivelsesdato: 15.05.2015
  • Bokgruppe: 213
Tredje utgave er gjennomgående revidert for å gi plass til nye forskningsresultater, nye historier og den nyeste kunnskapen om hvilken virkning giftig barndomsstress har på kroppens fysiologi og celler.


Boken handler kort fortalt om helsefølger av vond og vanskelig erfaring i tidlige år. Sagt på en annen måte handler den om samspillet mellom tre fenomener: kropp, erfaring og mening. Forfatterne spør seg om medisinfaget har den rette kunnskapen for å kunne behandle mennesker som er blitt syke av krenkelser.

Boken retter seg mot studenter og praktikere innenfor helsefag, medisin og psykologi. Forfatterne håper dessuten at personer som selv er blitt krenket, kan ha nytte av boken på to måter: til selv å forstå sammenhenger i eget liv, og til å hjelpe sine behandlere til å forstå hvilke følger erfaringene har fått.

Om forfatterne:
Anna Luise Kirkengen er tidligere allmennlege. Hun er i dag professor i allmennmedisin ved Universitetet i Tromsø og ved NTNU i Trondheim.

Ane Brandtzæg Næss er medisinstudent (ferdig 2016) ved Universitetet i Oslo. Hun har bidratt med å gjennomgå ny forskning og oppdatering av teksten (blant annet om telomerer).

Anna Luise Kirkengen

Anna Luise Kirkengen er allmennlege. Doktorgraden hennes handler om helsefølger av overgrepserfaring i barndommen. Hun er professor II ved universitetene i Tromsø og Trondheim og seniorforsker ved Ahus.
Mer informasjon om forfatteren

Ane Brandtzæg Næss

Ane Brandtzæg Næss er medisinstudent (ferdig 2016) ved Universitetet i Oslo. Hun er medforfatter på 3. utgaven av «Hvordan krenkede barn blir syke voksne» (2015), hvor hun bidro med å gjennomgå ny forskning og oppdatering av teksten (blant annet om telomerer).
Mer informasjon om forfatteren