På lager

• Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215015958
  • Utgivelsesdato: 06.06.2011
I denne boka møter vi fortellinger fra hinduisme, buddhisme, jødedom, sikhisme, kristendom og islam. Forfatterne tar for seg rivaliserende og problematiske fortellinger, menneskesyn i fortellingene og dilemmaer knyttet til narrativitet og identitetsdannelse. De tar også opp sentrale problemstillinger i tilknytning til fortellingens egenart.
Forholdet mellom fortelling og identitet i en senmoderne kontekst og bruk av fortelling i flerkulturelt perspektiv blir særlig belyst. Å bruke fortellinger i undervisningen gir en rekke gode muligheter, men forfatterne underslår heller ikke at det finnes utfordrende sider ved fortellingsdidaktikken.

Denne andre utgaven er grundig revidert, oppdatert og strammet inn. Kapitlet om sikhismen er nyskrevet.

«I begynnelsen var fortellingen» er skrevet for alle som er opptatt av fortelling og formidling av fortelling i det flerkulturelle Norge.

Halldis Breidlid

Halldis Breidlid er førstelektor ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet, Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning. Sammen med Tove Nicolaisen har hun skrevet boka «I begynnelsen var fortellingen», som har kommet ut på Universitetsforlaget i flere utgaver. Hun har i tillegg bidratt til en rekke andre fag- og pensumbøker. Hennes forskningsinteresser er buddhisme, sikhisme, religionsmøter og fortellingstradisjoner.

Tove Nicolaisen

Tove Nicolaisen er professor emerita ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, Institutt for grunnskole- og faglærerutdanningen, ved OsloMet. Sammen med Halldis Breidlid har hun skrevet boka «I begynnelsen var fortellingen», som har kommet ut på Universitetsforlaget i flere utgaver. Hun har også skrevet en bok om Ramayana og doktoravhandling om hvordan norske barn med hindubakgrunn opplever religionsundervisningen i norsk skole.