Velg format

På lager
kr 399

Mestringskatten - Terapeutmanual

Kognitiv atferdsterapi for barn med angst
Coping Cat er et strukturert behandlingsprogram for barn og ungdom med angst som har vist seg å gi svært gode resultater. Behandlingen er basert på kognitiv atferdsterapi, og ble opprinnelig utviklet av Philip C. Kendall. I denne manualen for terapeuter gjennomgås alle 12 behandlingstimer time for time.

Behandlingen går over 12 uker. De første 6 timene benyttes til psykoedukasjon, og de siste 6 timene er avsatt til eksponeringstrening. Behandlingen er strukturert, og det foreligger både en manual for terapeuter og en arbeidsbok som barnet bruker i timene.

Den norske versjonen av terapeutmanualen er utvidet med tre kapitler om behandlingsforskning. Det beskrives hvordan behandlingen kan tilpasses ulike tilstandsbilder. Deretter gjennomgås hver terapitime med en kort beskrivelse av formålet med timen, hva man søker å oppnå og hvilke oppgaver og aktiviteter som barna skal gjøre sammen med terapeuten. Hver time / hvert kapittel avsluttes med tips fra erfarne terapeuter.

I arbeidsboken introduseres de ulike begrepene som skal læres, og hvordan det skal jobbes med stoffet bl.a. i form av spill, historier og bilder. Innholdet er delt opp time for time på samme måte som terapeutmanualen.

Informasjon om boka

  • Sider: 152
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215008929
  • Utgivelsesdato: 30.11.2006
  • Bokgruppe: 224

Kristin D. Martinsen

Kristin Martinsen er psykolog og siviløkonom og arbeider ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse, helseregion Øst og Sør. Hun har også privatpraksis med hovedfokus på kognitiv terapi og er godkjent kognitiv veileder. Kristin interesseområder inkluderer forebygging og behandling av emosjonelle lidelser som angst og depresjon. Hun er opptatt av tidlig intervensjon og fleksibel og individuelt tilpasset behandling. Hun har i flere år arbeidet for å fremme den norske versjonen av Coping cat behandlingen.
Mer informasjon om forfatteren

Simon-Peter Neumer

Simon-Peter Neumer er dr. philos./psykologspesialist og arbeider ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse, helseregion Øst og Sør. Han er opptatt av forebygging og behandling av emosjonelle lidelser, og arbeider for å fremme behandlingsforskning innenfor feltet.
Mer informasjon om forfatteren