Forventet i salg 17.12.2021

• Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215053172
  • Utgivelsesdato: 17.12.2021
Denne boken handler om hvordan vi kan forstå barn, unge og voksne med multifunksjonshemming eller omfattende funksjonsnedsettelser og bidra til å øke livskvaliteten på alle deres arenaer.

Forfatterne viser hvordan livsutfoldelse og læring kan vektlegges i barnehage, skole, bolig og i helse- og velferdstjenestene. De bidrar med både et teoretisk og et filosofisk grunnlag for arbeidet, konkrete erfaringer og praksisnær kunnskap.

I denne 2. utgaven er alle kapitlene oppdatert med særlig vekt på grunnleggende menneskerettigheter og CRPD, i tillegg til aktuell lovgiving og forskning. Et nytt kapittel «Å være aktør i eget liv», som omhandler aktørskap, beslutningsstøtte og selvbestemmelse, er også kommet til i denne utgaven.

Boken retter seg særlig mot tjenesteytere i skoleverk og i helse- og velferdstjenester som yter tjenester til barn, unge og voksne personer med multifunksjonshemming eller omfattende funksjonsnedsettelser. I tillegg er boken aktuell for studenter på vernepleierutdanninger eller andre helse- og sosialfaglige, pedagogiske eller spesialpedagogiske utdanninger.

Bokas redaktører er Turid Horgen, Knut Slåtta og Anita Gjermestad. Øvrige bidragsytere er Eirik Dahl, Maja Galaasen, Herlaug Hjelmbrekke, Karl Jacobsen, John-Ingvard Kristiansen, Mette Løvås, Steinar Nevland, Synne N. Skarsaune, Sissel Sollied og Espen Ursin.

Turid Horgen

Turid Horgen er cand.paed.spes., spesialist i pedagogisk-psykologisk rådgiving og seniorrådgiver ved Torshov Kompetansesenter.

Knut Slåtta

Knut Slåtta er psykologspesialist og arbeider ved Torshov kompetansesenter.

Anita Gjermestad

Anita Gjermestad er vernepleier med doktorgrad i spesialpedagogikk. Hun arbeider ved Diakonhjemmets høgskole i Rogaland. Gjermestad har bred erfaring fra undervisning innen miljøarbeid og habiliteringfeltet rettet mot personer med alvorlig utviklingshemming og alvorlig nedsatt kognitiv funksjon.