Velg format

På lager
kr 469

Middel og mål

Statoil og Equinor 1972-2001

Anmeldelser:

  • Les anmeldelse i Stavanger Aftenblad, her.
Equinor ble etablert i 1972 som Den norske stats oljeselskap a.s. Selskapet ble raskt kjent som Statoil. Det ble opprettet som et helstatlig, operativt oljeselskap, et middel for å nå politiske mål. I årene frem til delprivatisering i 2001 ble selskapet båret frem, formet og definert av rollen som statlig virkemiddel.

Oppbyggingen av Statoil ble preget av målene staten satte for selskapet. Statoil skulle både være spydspiss og legge til rette for en ny norsk oljebasert industri. Samtidig skulle selskapet ivareta statens forretningsmessige interesser i oljevirksomheten. Dette var mål som kom til å peke i ulike retninger i møte med endringer i markeder, teknologi og politikk. Ut av spenninger og konflikt vokste det frem en ny forståelse av selskapets mål og statens virkemidler.

Middel og mål. Equinor og Statoil 1972-2001 forteller historien om etableringen og oppbyggingen av Norges viktigste selskap.

«Bøkene om Statoils og Equinors historie vil bli stående som et referanseverk».
Marie Smith-Solbakken, Stavanger Aftenblad

Informasjon om boka

  • Sider: 408
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215060194
  • Utgivelsesdato: 13.09.2022
  • Bokgruppe: 227

Eivind Thomassen

Eivind Thomassen (f. 1986) er førsteamanuensis i historie ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han har forsket på flere emner innen norsk økonomisk og politisk historie i det 20. århundre.
Mer informasjon om forfatteren